Зелена аджика
Добави към моето меню
Сос с магданоз
или Зелена аджика
Аджика е традиционно приготвяна от народите на Кавказ. Основната подправка е хмели сунели. Това е сос, който може да се поднесе с печено месо, на грил и с пресен хляб
Продукти
2 връзки магданоз
3-4 скилидки чесън
2 с.л. смелени орехи
1 ч.л. оцет
1 щипка хмели сунели, на вкус
1 щипка сол
2 с.л. зехтин
Рецепта за зелена аджика
• Магданозът се измива и се нарязва на ситно. В оригиналната рецепта се ползва и кориандър (кинза) 1 връзка магданоз и 1 връзка кориандър или само кориандър, в случая е само с магданоз
• В блендер се смесват магданоза, нарязаната зелена чушка (люта), зехтин и скилидките чесън
• Блендира се на няколко пуска за да стане гладка смес, добавя се оцета, орехите, хмели сунели, сол, лют червен пипер за пикантност
• След 30 мин, за да се смесят вкусовете е готова за поднасяне