Последни Рецепти
Последни Статии

Вредна ли е микровълновата фурна?

Добавено в Готварски техники, Любопитно

Добави към моето меню

Вие ползвате ли микровълнова фурна?
– Да, постоянно
– Само за подгряване на продукти
– Не използвам микровълнова фурна

Отдавна знаем, че храната приготвена в микровълнова фурна не е много полезна. Но ново откритие може да стане повод за пълен отказ за отказ от приготвяне на храна в микровълнова фурна.
Магнетрон – това е мощен излъчвател на електромагнитно поле, който се намира вътре в микровълнова фурна, благодарение на който молекулите в продуктите започват да трептят, да се удрят една в друга и като резултат храната се загрява. Ако сте приготвяли рецепти, знаете как след като извадите съда, храната може да е още мека в средата, но след като изстине се втвърдява

microwave

Вие какво приготвяте в мирквовълнова фурна?
Рецепта за 5 минутен кекс
Рецепта за мини чийзкейк за 5 минути,
Пуканки
Как да сварим ориз в микровълнова фурна
Може би единствените рецепти приготвени в микровълновата фурна, използвана понякога за загряване на вода и претопляне на храна. В момента е на вилата фурната, пенсионирана.

Заради това триене на молекулите се разрушават почти всички витамини и антиоксиданти в продуктите. Примерно, ако приготвите броколи то губи около 98% от полезните си вещества. Ето как това заради, което употребяваме един или друг продукт се разрушава от микровълновата фурна и остават груби клетъчни влакна, получаваме „мъртва“ храна, загубила своята хранителна стойност.
Редовната употреба на такава храна с времето може да доведе до заболяване на кръвоносните съдове, на сърцето, също така влошава работата на главния мозък и забавя обмяната на веществата.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории