Пълнено агне
Добави към моето меню
Пълнено агне
рецепта Магдалена Топузова
Рецептата участва в кулинарния конкурс Да празнуваме заедно пролетните празници от Великден до Гергьовден с награди от Crock-Pot Bulgaria и жури – едни от най-добрите кулинарни блогари
Необходими продукти:
агнешко месо около 18 кг от коруба на агнето;
1 кг от измитите и почистени вътрешности
Добавям подправките; задушаваме и ориза с 1 л вода. Когато ориза поеме водата смесваме всичко и със сместа пълниме агнето. Зашиваме отвора посоляваме го отвсякъд и намазваме с олио месото. Завиваме тавата с фолио и печем 3 часа – махаме фолиото и го запичаме до златисто за 20 мин.
Рецептата е от майка ми и е традиция в нашето семейство. Дядо ми гледаше овце и баща ми продължава традицията макар и с по-малко глави добитък. Но за Великден и Гергьовден винаги имаме агнишко на трапезата и ви изпращам една авторска снимка на приготвено от нас печено агне.
По вкусно е от колкото изглежда на снимката дано ви хареса.