диетичен хляб
Добави към моето меню
Вкусен диетичен хляб
рецепта Елена Маринова
Когато си на 90 дневната диета, а навън вали сняг и е 1 април, при мен това се получи :))) вкусен диетичен хляб, с типово брашно, овесени и пшеничени трици с нарязани сушени доматчета в него и заливка от зехтин, чесън, смляни орехи и мащерка…
Рецепта: 1/4 прясна мая разтварям във вода с щипка захар. За този хляб замесих типово брашно, добавих овесени трици, пшеничени трици /приблизително по около 1 чаша / с 1 яйце, 1с.л. сол и 1 ч.л. захар, 5-6 лъжици кис. мляко и хладка вода около 250 гр, за да стане тестото за месене. Оставя се в намазнен съд, покрит с найлоново фолио да втасва 30-40 мин, но трябва да е топло /аз пускам печката с вентилатор на 50 градуса и тестото на отворената врата. По-късно добавям нарязаните сушени доматчета в тестото и размесвам отново, като поставям във форма за кекс…После пак чакам около 1 час да втаса, колкото може и след това пека на 180 градуса с вентилатор за 30 мин.
Накрая правя смес от смляни орехи, зехтин /аз използвах това от сушените домати/, сол, счукан чесън и мащерка и се залива или намазва …
Да ви е сладко!