Последни Рецепти
Последни Статии

“Агнешки главички” от кайма

Добавено в Великден

Добави към моето меню

“Агнешки главички” от кайма
рецепта Гергана Стоянова Ламбрева

Рецептата участва в кулинарния конкурс Да празнуваме заедно пролетните празници от Великден до Гергьовден с награди от Crock-Pot Bulgaria и жури – едни от най-добрите кулинарни блогари

agne kaima

Здравейте! Реших да се включа с една моя рецепта във вашия конкурс.

От малка не обичам агнешко месо.Макар че за Великден и Гергьовден то винаги е присъствало на трапезата на моето семейство.Лично за мен моята мила баба/бог да я прости / правеше кюфтенца от свинско , смляно месо.Досега не съм яла по вкусни кюфтенца от нейните.
Вече съм голяма , имам си свое семейство , но никой не обича агнешкото месо.Затова и аз меся кайма, но не правя кюфтета а нещо различно.
Рецептата , която Ви предлагам е “Агнешки главички ” от кайма – подходяща е за всички, които не обичат агнешкото месо и за тези, които обичат на трапезата им да присъства не само вкусно , но и различно ястие.
На някой рецептата може да се стори зловеща, но повярвайте ми няма по зловещо нещо от истинска агнешка главичка на невинно заклано агънце.
Гарнитурата може да по желание-кой каквато си обича.

agne kaima 1

Гергана Стоянова Ламбрева
“Агнешки главички” от кайма

Продукти за 2 бр:

250 гр.кайма смес
1 кафена лъжичка кимион
1 кафена лъжичка черен пипер
4 маслини
4 кръгчета жълт лук
парче червена чушка малко кашкавал
парче морков
гарнитура:
150 гр.бланширан ориз
5 с.л олио
100 гр.замразени зеленчуци
сол на вкус
магданоз на вкус

agne kaima 2

Към каймата прибавяме кимиона, солта и черния пипер.Оформяме 2 агнешки главички.За очи слагаме маслините.Оформяме устата на главичката, като слагаме едно парче морков или краставичка, за да може като се изпече устата да остане отворена.
Слагаме готовите “агнешки главички “в тавичка и ги печем.Изваждаме ги и ги поръсваме с рендосания кашкавал.Слагаме и кръгчетата лук , така , че маслините да останат вътре в тях.Махаме моркова и слагаме език от парчето червена чушка.

Приготвяме гарнитурата: Слагаме измития ориз в тавичка, посоляваме, добавяме олиото,и предварително запържените в малко мазнина зеленчуци/ размразени / и 450 мл вода.Слагаме във фурната за да се изпече до готовност. На дъното на чиниятя слагаме гарнитурата, агнешката главичка в средата и поръсваме със магданоза.

agne kaima 3

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории