Ягодово тирамису
Добави към моето меню
Ягодово тирамису
рецепта Лидия Христова
Рецептата участва в кулинарния конкурс Да празнуваме заедно пролетните празници от Великден до Гергьовден с награди от Crock-Pot Bulgaria и жури – едни от най-добрите кулинарни блогари
Необходими продукти:
1 пакет бишкоти
1 суха сметана
0.500л прясно мляко
5 яйца
200 гр захар
200 гр крема сирене
200-300гр ягоди
1 желатин
Начин на приготвяне:
Рязбиваме сметаната на твърд сняг, след което разбиваме яйцата като ги отделяме белтъци от жълтаци към белтъците прибавяме 5лъжици захар а към жълтъците крема сиренето след което с помоща на дървена лъжица смесваме белтъците жълтъците и сметаната до образуването на пухкав крем.
Нареждаме бишкотите в тортена форма или тава каквата имаме като ги топим в пр.мляко изипваме част от крема редим още един ред с бишкоти и отново заливаме с крема декорираме с ягоди и банани и желираме.
ПРИЯТЕН АПЕТИТ!