Последни Рецепти
Последни Статии

Агне по гергьовски

Добавено в Ястия с агнешко

Добави към моето меню

Агне по гергьовски

1 агне, около 6-8 кг
500 грама булгур
1 пакетче масло
1 с.л. червен пипер
1 ч.ч. брашно
1 яйце
1 връзка магданоз и джоджен

Агнето се измива и посолява. Дреболиите се попарват във вряща вода и се нарязват на дребно. Почистеният и измит булгур се задушава в маслото, като се добавят малко вода и сол. Сваля се от огъня и се смесва с нарязаните дреболии и с магданоза и джоджена, нарязани ситно. Агнето се напълва с получената плънка и се зашива. Намазва се с разбитото яйце и се наръсва с червения пипер. След това се намазва с маста. Покрива се с булото и се слага в тава. От брашното с малко вода и сол се прави тесто, което се разточва на кора. Върху агнето се поставят няколко пръчици, а върху тях се опъва разточената кора.
Агнето се пече в плътно затворена пещ.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории