Капама
Добави към моето меню
Капама от няколко вида месо
1 кг телешко месо
1 пиле (заек), 200 г сланина
1 парче кървавица
500 г ориз
кисело зеле
кисело червено цвекло (чекане)
200 мл червено вино
черен пипер на зърна
Нарязваме ситно зелето и цвеклото и ги накисваме в студена вода. След като престоят няколко часа, ги изстискваме от водата и ги смесваме с ориза и черния пипер. В глинено гърне постиламе на дъното големите листа от зелката. Върху тях слагаме пилето и нареждаме ред сланина, ред от всички видове нарязано на парчета месо, докато съдът се напълни. Най-отгоре покриваме със зелеви листа и притискаме силно съдържанието на гърнето. Заливаме с виното. Запечатваме съда с тесто. Печем капамата на слаба фурна 4-5 часа.