Агнешко горски кебап
Добави към моето меню
Агнешко горски кебап
за 6 порции:
агнешка плешка около 1 кг
3 връзки зелен лук
300 гр гъби
1 в. ч. червено вино
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чубрица
2 с. л. магданоз
2 с. л. джоджен
масло и олио за пържене
Месото се нарязва на едри кубчета, които се запържват в масло и олио. Прибавя се нарязаният на колелца лук, тенджерата се похлупва и месото се задушава, докато се изпари сокът му. Гъбите се нарязват на филии.
Когато месото остане на мазнина, се поставят гъбите и силата на огъня се увеличава. Пържи се няколко минути, поръсва се с червен пипер и се налива виното.
Ястието се задушава на тих огън около 20 минути. Поставят се подправките. Задушава се още няколко минути и се сервира. Подходяща гарнитура е задушен ориз.