Пълнено агнешко бутче
Добави към моето меню
Пълнено агнешко бутче
рецепта на шеф-готвача Пеньо Иванов, специално за нашите читатели
Продукти за Пълнено агнешко бутче
агнешко бутче – около 1,5 – 2 кг
кайма 400 г
морков 1 средно голям
грах 100 г, непълна ч.ч.
кисели краставички 100 г или 4 краставички
яйца 3
олио 70 мл, 1 кафена чашка
масло 2 с.л.
пипер черен 1 ч.л.
сол на вкус
Приготвяне на Пълнено агнешко бутче
1. Агнешкото се обезкостява и се осолява отвътре и отвън.
2. Яйцата, морковите ги сварете. Заедно с киселите краставички се нарязват на кубчета и заедно с всички продукти, без олиото и маслото и внимателно се объркват.
3. Бутчето се пълни и след това се зашива, залива се с олиото и разтопеното масло и се пече. Печете в предварително загрята фурна първо на 200 градуса за 20 минути а след това на 150 градуса, може да сложите алуминиево фолио за да се задушава за около 2 часа.
4. Поднася се топло със свежа зелена салата.