Агнешко бутче с подправки
Добави към моето меню
Агнешко бутче с подправки
рецепта на шеф-готвача Пеньо Иванов, специално за нашите читатели
Продукти за Агнешко бутче с подправки
агнешко бутче 1 бр
гъби печурки 0,2 кг 7-8- бр
сол на вкус
индийско орехче 1 щипка
джоджен, 1 връзка
девесил 1 к.л.
бира 0,2 л или 1 ч.ч.
салата снежанка 0,2 кг
зелена салата (марули) 5-6- листа
Приготвяне на Агнешко бутче с подправки
1. Бутчето се измива много добре след което се слага в дълбока тенджера.
2. Налива се вода, колкото да покрие месото и съдът се поставя на включен котлон. Когато кипне водата се оставя 60 минути, да поври месото.
3. Месото се изважда и се слага в тавичка. Поръсва се със сол и индийско орехче. Полива се със бира, 200мл прецеден агнешки бульон и 100мл олио.
4. Гъбките се измиват на течаща вода. Разпределят се равномерно в тавичката. Ястието се поръсва със сушен девесил и джоджен.
5. Покрива се с алуминиево домакинско фолио. Бутчето се пече на умерена фурна 60 минути. Накрая се маха фолиото и се оставя още 10 минути, за да хване коричка.
6. Сервира се в чиния като се реже от месото, а отсрани се зарежда 3 лъжици от салата “Снежанка” върху маруля