Яхния с агнешки дреболии
Добави към моето меню
Яхния с агнешки дреболии и спанак
На пролетната трапеза, за големите празници Великден и Гергьовден традиционно се приготвя агнешко. Една рецепта със спанак, много зелен лук с която да приготвите
Рецепта споделена от Silvia Veleva
Продукти:
1 комплект агнешки дреболии
1 кг спанак
1 връзка пресен лук
3 глави кромид лук
1 лава чесън
2 големи моркова
1 връзка джоджен
1 връзка магданоз
3 кубчета гъбен бульон
1 чаена чаша ориз
1 чаена чаша доматено пюре
Зехтин, олио, червен пипер и черен пипер по ваш вкус.
За застройката:
3 жълтъка
1 чаена чаша прясно мляко
Начин на приготвяне:
• В зехтина и олиото първо се задушава кромид лука и ориза, като постепенно се прибавят сварените и нарязани дреболии, чесън, червен пипер.
• Бульоните (може да се ползва и домашен зеленчуков бульон) се разтварят в 6 чаши гореща вода и се прибавят заедно с джоджен черен пипер на вкус.
• След като набъбне ориза се прибавя спанака, пресния лук , доматеното пюре и сол на вкус.
• Ври 10 минути.
• Дръпва се от огъня и се посипва с нарязан на ситно магданоз.
• След около 5 минути се застройва с жълтъците разбити в прясното мляко