Гювеч с агнешко месо и зеленчуци
Добави към моето меню
Гювеч с агнешко месо и седем вида зеленчуци
рецепта Пенка Вардева
Рецептата участва в кулинарния конкурс Да празнуваме заедно пролетните празници от Великден до Гергьовден с награди от Crock-Pot Bulgaria и жури – едни от най-добрите кулинарни блогари
Здрвейте ,
Изпращам Ви любимото ми и много бързо за приготвяне Гергьовденско ястие.Тази рецепта я знам от моята майка,а тя от нейната свекърва.Надявам се да Ви хареса и да Ви е сладко!
Приложила съм и две снимки-едната е преди да се изпече,а другата преди да се сервира за ядене.
Гювеч с агнешко месо и седем вида зеленчуци!
Агнешко месо
Олио
Сол
Подправки според вкуса\аз слагам черен пипер и магданоз\.
Картофи,грах,домати,моркови,лук ,чесън,чушки\може и зелен фасул да се добави от консерва\
Ако месото е сурово се реже на късчета на големина според предпочитанията, и първо леко се запържва в тиган .Зеленчуците се режат във форми по желание,като картофите се режат на по едро,за да не се разварят.Всички продукти се слагат на сурово в глинен гювеч+месото и се разбъркват.Добавят се солта ,олиото и подправките.Слага се вода почти до повърхността на продуктите в гювеча или един пръст по надоло.Захлупва се с капака и се пече на загрята фурна на 250 градуса поне 1.30 ч.