Последни Рецепти
Последни Статии

Гювеч с агнешко месо и зеленчуци

Добавено в Великден

Добави към моето меню

Гювеч с агнешко месо и седем вида зеленчуци
рецепта Пенка Вардева

Рецептата участва в кулинарния конкурс Да празнуваме заедно пролетните празници от Великден до Гергьовден с награди от Crock-Pot Bulgaria и жури – едни от най-добрите кулинарни блогари

agneshko zelenchuci

Здрвейте ,
Изпращам Ви любимото ми и много бързо за приготвяне Гергьовденско ястие.Тази рецепта я знам от моята майка,а тя от нейната свекърва.Надявам се да Ви хареса и да Ви е сладко!

agneshko zelenchuci 1
Приложила съм и две снимки-едната е преди да се изпече,а другата преди да се сервира за ядене.

Гювеч с агнешко месо и седем вида зеленчуци!

Агнешко месо
Олио
Сол
Подправки според вкуса\аз слагам черен пипер и магданоз\.
Картофи,грах,домати,моркови,лук ,чесън,чушки\може и зелен фасул да се добави от консерва\

Ако месото е сурово се реже на късчета на големина според предпочитанията, и първо леко се запържва в тиган .Зеленчуците се режат във форми по желание,като картофите се режат на по едро,за да не се разварят.Всички продукти се слагат на сурово в глинен гювеч+месото и се разбъркват.Добавят се солта ,олиото и подправките.Слага се вода почти до повърхността на продуктите в гювеча или един пръст по надоло.Захлупва се с капака и се пече на загрята фурна на 250 градуса поне 1.30 ч.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории