Последни Рецепти
Последни Статии

Агнешко разсол

Добавено в Ястия с агнешко

Добави към моето меню

Това е най-лесната рецепта за печено агнешко месо. И най-вкусната! Традиционна за българската трапеза за големите пролетни празници Великден и Гергьовден. В село Първомайци близо Велико Търново на 6 май се приготвя кулинарен фестивал посветен на това ястие.
Моята баба е от село от този район и за сбора се приготвяше Агнешко по сборджийски Печено на пещ, каквото е традицията е нещо много вкусно. Става и на фурна
Ето как да си го приготвите, ако имате агнешко месо.

Продукти:
1 кг агнешко месо
2 с.л. брашно
2 ч.л. червен пипер
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. сол
2 с.л. олио

Начин на приготвяне:
– Измийте и почистете месото от тлъстините. Сложете го в тава. Почистете скилидките чесън.
– Полейте с олио, поръсете с черен пипер и сол и обтрийте месото обилно с червен пипер. Налейте два пръста вода в тавата, покрийте я с фолио и я пъхнете на загрята фурна за 40 минути на 200 градуса.
– Извадете тавата. Хванете бучката масло в ръка и обилно обтрийте месото с него от всички страни. Покрийте тавата и отново я пъхнете във фурната за 3 часа на 150 градуса. През половин – един час я вадете, ако водата се е поизпарила долейте малко, поливайте месото и към последния час го обърнете, за да изпече равномерно.
– Ако желаете махнете фолиото, за да се позапече отгоре и ако го обичате на мазнина. На третия час на тих огън месото трябва да пада от кокала.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории