Последни Рецепти
Последни Статии

Живей активно 2012

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Има едно събитие, което се случва в началото на лятото в София
Живей активно 2012

И тази година за седми пореден път на 24 юни 2012 г. кметът на София Йорданка Фандъкова и някои от най-големите имена от света на спорта и Нестле България ще поведат хиляди столичани на пешеходен поход от НДК до Южния парк под мотото ЖИВЕЙ АКТИВНО!.

aktivno 2012

Тази година преди традиционния пешеходен поход от пилоните на НДК до Южния парк, ще се проведе велопoход по инициатива на Столична община. Велопоходът ще стартира в 10:00 ч. от театър „София”. Колоездачите ще преминат по велоалеята, водеща до НДК, за да популяризират здравословния и активен начин на живот.
Към тях от паметника на Съветската армия ще се присъедини масов поход на ентусиасти, които се придвижват с алтернативни безмоторни средства – ролери, тротинетки, скейтборд и др.

Двата похода ще се отправят към пилоните на НДК, където традиционно ще се състои официалното откриване на кампанията. Заедно със събралите се пред НДК пешеходци, колоездачите и ентусиастите с алтернативни безмоторни средства ще се отправят по бул. Витоша в мащабен многохиляден поход към Южния парк.

Топ спортистите на България и известни лица от българския шоу бизнес ще насърчават хората да се включват в активностите и да живеят активно и здравословно. В инициативата ще вземат участие Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Тити Папазов, Део, Рафи, Богомил, Александра, Ангел и Моисей, Skiller, Сантра Дивна и Криско са само част от звездите, които ще живеят активно на 24 юни.

Най-интересното, което се случва на този ден в Южния парк е възможността да се забавляваш и да вземеш участие в някой от турнирите. Единствения проблем, който може да ни накара да се замислим – това е жегата и силното слънце, но организаторите по традиция раздават рекламни материали – бели слънчеви шапки.
Това е ден от който имаме спомени у дома за един ден в Южния парк

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории