Мини еклери
Добави към моето меню
Мини еклери
рецепта Zeynep Karameshinova
Продукти
250 мл вода
100 мл. олио
1щипка сол
2 ч.ч брашно
5яйца
Приготвяне
Водата, олиото и солта се слагат да клокнат, след което махаме от котлона и добавяме брашното до получаване на гладка смес, предварително разбитите яйца ги добавяме на тънка струйка.
С шприц или с лъжица оформяме малки еклерчета и редим в намазана с олио тава.
За крема
1 л прясно мляко,
1 и 1/2 ч.ч захар
1 ванилия
10 с.л брашно
1яйце.
Млякото се добавя да заври и се добавя захарта. Разбиваме яйцето с брашното и малко студено мляко и го добавяме към врящото мляко, като бъркаме постоянно.
След като го свалим от котлона добавяме ванилията.
Пълнят се еклерите с шприц.
По желание шоколадова глазура и пудра захар.