Последни Рецепти
Последни Статии

Алергия или простуда

Добавено в Здраве

Добави към моето меню

Алергия или простуда – как да ги различим

С настъпване на хладното време такива неща като запушен нос, хрема, болка в гърлото – стават все по-често. В такива случаи казваме, че сме настинали – сами си поставяме диагноза „Настинка“ и много често дори не отиваме на лекар, следвайки правилото, че хрема без лекарства ще мине за седмица, а с – за седем дни.
Но това може да бъдат симптоми и на алергия.
Въпреки разпространеното мнение – алергията – не е само пролетно заболяване. През есенно-зимния сезон може да се прояви толкова силно както в периода през пролетта когато летят пухчетата.

Как да различим алергия от простуда? Според лекарите трябва да се в детайлите. Дали е алергия може да се досетим като отговорим на три въпроса
1. Постоянни ли са симптомите
2. Допълват ли се с интоксикация – болки в главата, слабост и усещане на безсилие в мускулите
3. Продължава ли простудата повече от седем дни

Ако отговорите на някой от въпросите с не, може да се замислите за алергия. Простудата е постоянна, често се допълва от интоксикация и продължава най-често около седмица, след което минава или се появяват усложнения.
Симптомите на алергия могат да ви мъчат с месеци.

alergia
Между алергия и месечен цикъл има права зависимост при жените

През есента алергията може да бъде със съвсем неочакван произход. Алергените може да бъдат у дома – прах по шкафове, по завивки, по вещите, на работа – прах, плесен …

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории