Туршия с корнишони
Добави към моето меню
Туршия с корнишони
Бързи краставички, стават за 2 седмици
5 кг корнишони, малки краставички
3 глави чесън
2 връзки копър
25 зърна черен пипер
100 г морска сол
Няколко вишневи листа (или дюлеви)
3-литрови стъклени буркани
Приготвяне
• На дъното на стъклен буркан поставете вишневи листа
• Редете малки краставички, предварително измити
• Между краставичките слагайте почистени скилидки чесън, накъсани стръкове копър и зърна черен пипер
• Притеснете краставичките с винче от стъбло копър и залейте със саламура, приготвена от преварена вода и 100 г сол
• През 2-3 дни разклащайте буркана, за да не се утаи солта на дъното
• Готови са след 2 седмици