Последни Рецепти
Последни Статии

Алкохолът най-често проваля диетата

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Всеки от нас е бил на диета. Затова моля споделете и вашите лични наблюдения. Вярно ли е, че по време на диета това, което ви изкушава най-силно е алкохола, а не сладкишите?

Алкохолът е най-голямо изкушение по време на диета
Според публикация в The Daily Mail – прием на алкохол е причина за провал с диетата, в 50% от случаите.
В изследване са проследили група от 80 човека, които са на диета. Всеки от тях получил дневник в който да отбелязва продукти, които са го накарали да се откаже от своята борба с наднормено тегло.
Изследването показва, че човек 11 пъти средно в седмицата изпитва желание да се откаже от заплануваното. В половината случаи мислите се осъществяват и човек наистина се проваля с диетата.

pitie 2

Особено силно е изкушението когато се изпитва чувство за глад или на вечеринка на която се сервира алкохол. Според учените, алкохолът привлича по-силно и от сладкишите човек по време на диета.

Алкохолът е калоричен, много. Освен това рядко може само да е пие, придружен е и от храна. Най-често срив настъпва вечерно време. Обяснява се с намаляването на силите, умора, вечерно посещение на ресторант или семейна вечеря у дома, където да се устои на вкусните (и калорични) продукти е трудно.

И още един интересен факт. Ако до вас има познат или непознат на обществено място за хранене, който с апетит поглъща поредната порция, то в мозъка на човек, който е на диета се появява сигнал „На мен също ми се яде“.
С една дума светът е малък и изкушения дебнат отвсякъде, особено едни такива вкусни и апетитни изкушения, които ни казват “изяж ме“…

Затова по време на диета откажете се от посещение на места където вероятността да се изкушите и да нарушите вашата диета е голяма. С времето желанието да изядеш парче торта, еклер или баничка, да изпиеш чаша бира или коктейл намалява.

Източник The Daily Mail

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории