Ананасова торта
Добави към моето меню
Ананасова торта
рецепта споделена от Hristina Koleva
Хавайска ананасова торта, по рецепта на Рудолф ван Веен
Продукти:
1 консерва ананас на шайби,
250 г краве масло
250 г захар
250 г брашно
1 бакпулвер (10 г)
5 яйца
100 г конфитюр (кайсиев)
Начин на приготвяне
• Маслото се разбива със захарта до крем
• След това добавете брашното и продължете разбиването. Добавете и яйцата едно по едно, като не спирате да разбивате.
• Намазва се тортена форма (неотваряема) с масло, постила се с хартия за печене и пак се намазва с масло, поръсва се с малко захар, нареждат се шайбите от ананас и се излива сместа.
• Пече се на 170 градуса за около 55 мин.
• След като изстине се обръща върху подходяща чиния. Отгоре се намазва с конфитюр, разбит с малко вода, а отстрани с крокан.
Ако редпочитате по-сиропиран сладкиш, може да залеете с част от ананасовия сироп