Задушено рибно филе с бяло вино
Добави към моето меню
Задушено рибно филе с бяло вино
Рецепта споделена от Nadia Vladimirova
Продукти
1 кг филе от бяла риба (в случая пангасиус )
1-2 глави кромид лук
500 мл доматен сок
2 моркова
1/2 чаша бяло вино
На вкус черен пипер и сол
3-4 стръка магданоз
2 с.л.олио
Начин на приготвяне
• Лукът нарязваме на ситно, морковите настъргваме и запържваме в олио.
• Филето се нарязва на парчета и се запържва за малко.След това се добавя доматеният сок и се затваря съда с капак да се задуши около 15-20 мин. на слаб огън.
• След това се добавя виното, солта, пипера и нарязаният магданоз и се задушава още 5 минутки.(на мен не ми се намери магданоз и за това сложих малко чубрица).
Получава се невероятна вкусотия!Идеалната вечеря с чаша бяло вино и добра компания!