Последни Рецепти
Последни Статии

Анна Олсън

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Когато готвите- използвайте всичките си сетива!
Анна Олсън

Тя е не само звездата на кулинарния ТВ канал Food Network с поредиците „Сладкарски изделия” и „Свежо”, но и обичаната „кралица на сладкишите” в Канада. Майсторството й е в широка гама – от класически мъфини и селски хляб до изтънчени суфлета и пайове, а рецептите й са с лесни.
С тези поредици е спечелила верни последователи в повече от 190 страни. Анна е автор и на седем кулинарни бестселъра, два от които в съавторство със съпруга й Майкъл, също шеф-готвач.

anna olson book

Анна Олсън е родена в Атланта, Джорджия, но израства в Торонто. Още в най-ранна възраст у нея се пробужда любовта към кулинарното изкуство. Винаги се е занимавала с готварство като хоби и не е мислела, че то може да се превърне в нейна професия. По тази причина избира „по-сериозен” път и завършва политически науки и социология в университета „Куинс” в Кингстън, Онтарио, и университета „Джонсън и Уелс” във Вейл, Колорадо. След дипломирането си започва работа в банка. Занимава се с инвестиции и акции.

Бързо разбира, че е обградена от хора, които обожават професията си, докато това не се отнася за нея. Терапията й за освобождаване от стреса вкъщи е готвенето. След три години, прекарани в банката, една нощ, в три през нощта, след като не е могла да заспи, се успокоява, приготвяйки бананови мъфини. Тогава осъзнава, че само готвенето я прави щастлива.

anna food
Анна Олсън е любимата сладкарка на Канада

Напуска работа и започва сериозното й професионално обучение по готварство. Първоначално изучава света на солената кухня, а като сладкар работи от средата на 90-те години.

Кулинарната философия на Анна е основана на практичния подход в приготвянето на сладки и солени ястия според сезона.
Нейните предавания изобилстват от идеи и хитри трикове, които тя обяснява занимателно и просто. С нейните напътствия приготвянето на вкусни рецепти изглежда изключително лесно. Анна е експерт в преобразяването на основни идеи и съставки в невероятни специалитети. Тя надгражда върху основите на сладкарството и създава десерти от майсторска класа.

Остроумна и духовита, Анна представя дори гурме десертите като постижими за всички амбициозни сладкари, независимо от нивото им. Дали ще е най-обикновена палачинка или швейцарски меренг за основа на екзотичен десерт, Анна дава увереност на всеки да запретне ръкави и да хване бъркалката.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории