Апетитни питки
Добави към моето меню
Апетитни питки с кашкавал
Рецепта споделена от Иван Пейчев
Рецептата е с парено тесто, вариант на солени еклери
Продукти:
125 г брашно /1ч.ч./
4 яйца
80 г краве масло
200 г кашкавал
сол на вкус
Рецепта за апетитни питки
• В тенджера кипваме 250мл вода с кравето масло и сол.
• Веднага прибавяме двойно пресятото брашно и бъркаме постоянно докато се получи гладка смес, тестото се отдели от стените на тенджерата и остане в центъра.
• Сваляме от огъня, оставяме да поизстине. Пръстчето да го държим нормално в тестото.
• Прибавяме едно по едно яйцата, като бъркаме постоянно.
• Накрая слагаме около 160 г настърган кашкавал.
• С лъжица в тава /използвам тефлонова продълговата/ разпределяме на 6 части /купчинки/тестото .
• Бодваме по две- три лентички от останалия кашкавал в средата на всяка купчинка и печем на умерена фурна /180-200 градуса/ 30 мин.
Добър апетит