Бяло гаспачо
Добави към моето меню
Бяло гаспачо
Рецепта споделена от Mima Dimitrova
Много бързо и вкусно
Продукти
100 г бадеми, филирани
3-4 филийки хляб,
3-4 филийки хляб ,без кората
2-3 скилидки чесън
4-5 с.л. зехтин
1/2 литър вода
1-2 с.л. бял балсамов оцет
връзка магданоз
сол на вкус
Рецепта за бяло гаспачо
• Хлябът се накисва във вода.
• Заедно с обелените след кипване бадеми и чесъна се смила на пюре, като се добавя и зехтинът, за да стане гладка смес.
• Добавя се водата и оцетът и се разбива много добре.
• Посолява се и се оставя за 1/2 часа в хладилника.
• Студената супа се поднася поръсена с магданоз,аз поръсих и с филирани бадеми.