Последни Рецепти
Последни Статии

Предястие с патладжани

Добавено в вегетарианска кухня, Гарнитури, Предястия, Ястия без месо

Добави към моето меню

Предястие с патладжани
рецепта с патладжани – гениално просто и вкусно – за 30 мин можете да приготвите едно ефектно ястие във формата на ветрило и любимия вкус на печени патладжани

2 патладжана
4 с.л. зехтин
2 с.л. соев сос
2 – 3 скилидки чесън
1 червена чушка
2 с.л. ябълков оцет
щипка кимион
1 с.л. сусам

* Избират се средни на размер с правилна форма патладжани. Срязват се на две половини по дължина. От дръжката към върха всяка половина се нарязва на успоредни парчета с дебелина около 2 -3 см, като остават свързани при върха – образува се ветрило от патладжана;
* Поставят се в купа с вода и щипка сол за около 30 ми за да си пуснат горчиват вода. След което се измиват и се подсушават;
* От соевия сос, нарязаните на ситно скилидки чесън и червена чушка и оцета се приготвя заливка;
* Патладжаните се намазват хубаво със зехтин и се подреждат в намазнена тава. Пекат се в предварително загрята фурна на 240 грудуса около 10 мин;
* Тавата се изважда от фурната и патладжаните се притиска, така че лентите да образуват ветрило;
* Заливат се с приготвената заливка и се поспипват със сусам. Връщат във фурната за 2 мин за да се запекат на грил функцията;

Идея: аз поднасям така приготвени патладжани ветрила и като лека вечеря

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории