Будамяна каша
Добави към моето меню
Будамяна каша
рецепта от Роженския манастир “Рождество Богородично”
Продукти:
250 г кайма
2 глави лук
1 червена чушка
1 домат
4-5 супени лъжици брашно
1 ч.л. смлян кимион
1 ч.л. стара суха чубрица
2 с.л. олио
2 с.л. нарязан магданоз
сол на вкус
Начин на приготвяне:
* В загрятото олио запържваме нарязания на ситно лук. Добавяме и също запържваме нарязаната съвсем на ситно чушка.
* Слагаме каймата и домата – обелен и настърган на едро ренде. Запържваме още 5-6 минути и като бъркаме с дървена лъжица, сипваме брашното на части.
* Поръсваме кимиона (запечен на фурна) и чубрицата и като продължаваме да бъркаме, наливаме толкова студена вода, колкото е необходимо, за да се получи рядка каша.
* На умерен огън, като пак бъркаме, варим, докато кашата се сгъсти. Поднасяме я , поръсена с нарязания на ситно магданоз.