Защо е полезен ябълковият сок
Добави към моето меню
Защо е полезен ябълковият сок
Ябълковият сок, прясно изцеден за него говорим, а не за този от картонените кутии.
Сокът от ябълката е единственият, който може да се комбинира със зеленчукови сокове.
Зеленчуците и плодовете се разграждат от различни ензими и поради тази причина не трябва да се смесват. Единствено изключение прави ябълката, която придава на зеленчуковия сок приятен сладък привкус.
ябълков сок, натурален, без прибавки на нещо или захар – избират се сочни ябълки, настъргват се и се прецеждат или използвате сокоизтисквачка
Съдържа много витамини С и Р, калий, калций, железни соли, мед, магнезий, кобалт, цинк и никел. Съдържа и фитонициди (вещества с антимикробни действие.
Предимство е и че съдържа малко калории.
Препоръчителен е за хора, които страдат от атеросклероза, при проблеми с черния дроб, бъбреци и сърдечно-съдовата система.
Ябълковият сок е ободряваща напитка при усилен умствен труд.
Помага за изхвърлянето от организма на тежки метали.
Богат е на пектин, който намалява нивото на холестерол в кръвта и подобрява храносмилането.
Препоръчва се да се пие неповече от 300 мл ябълков сок на ден, за приготвянето на които са необходими повече от 1 кг ябълки
Ябълковият сок може да се съчетава с прясно изцеден сок от моркови, целина, магданоз, портокали.
Затова колко е полезен ябълковия сок е че това една от храните с които се захранват бебета, след 40 ден. За да приготвите сок е необходимо да нарежете ябълка на парчета и да използвате сокоизстисквачка. Може да нарежете ябълката, да я настържете и прецедите през марля.
Важно е да се помни, че ябълковия сок трябва да се пие до 30 минути след приготвяне.
Може да го смесите със сок от пъпеш или моркови, с други плодове.