Карамелено-ябълкова пита
Добави към моето меню
Карамелено-ябълкова пита
Рецепта споделена от Vera Mileva
Карамелено-ябълкова пита е чудесно допълнение към следобедното кафе:) Като прибави и лесната рецепта…удоволствието е пълно!
Продукти
2 пакета чаени бисквити (400 г)
60 г краве масло
4 ябълки
1 ч.л. канела
За карамел светъл
60 г краве масло
100 г захар
За пандишпаново тесто
6 яйца
6 с.л. захар
6 с.л. брашно
1 ванилия
Рецепта за Карамелено-ябълкова пита
• 2 пакета чаени бисквити натрошени объркваме с 60 гр разтопено масло, 4 предварително обелени и настъргани ябълки и 1 ч.л канела.
• Отделно от 60 г масло и 100 г захар приготвяме светъл карамел.
• Във форма покрита с хартия за печене изливаме карамела.
• Върху него редим нарязани на филиѝки ябълка /4-5 бр/
• Върху ябълките равномерно разстиламе бисквитено-ябълковата смес и наѝ-отгоре заливаме със пандишпанена смес от 6 яѝца, 6 с.л. захар , 6 с.л.брашно и 1 ванилия.
• Печем 40 мин, като първите 15 мин на 180 градуса, а след това на 160.
• След опичане оставяме да изстине във фурната.
• След това обръщтаме в чиния и гарнираме по желание!
Да Ви е сладко!!!