Бърза торта с ябълки
Добави към моето меню
Бърза торта с ябълки бутер тесто
рецептата е вариант на прословутата френска пита Татин – изглежда чудесно и ухае вкусно
500 гр битер тсто
700 гр ябълки
3 с.л. захар
100 гр сладко от кайсии
Измийте ябълките и ги нарежете на тънки кръгчета.
Разгънете бутер тестото. Изрежете кръг с димаетър на тавата – 23 см и го сложете в тава.
Парчетата ябълки подредете в концентрични кръгове върху тестото. Поръсете със захарта. Пече се се 20 – 25 мин до готовност в предварително загрята фурна на 200 градуса.
Извадете тортата от фурната и намажете със сладкото. Върнете обратно във фурната за 5 минутки за да се карамелизира.
Идея: Можете да поръсите тортата и 4 с.л. нарязани орехови ядки.
Източник: Family Circle Magazine