Последни Рецепти
Последни Статии

Бърза торта с ябълки

Добавено в Бутер тесто, Френска кухня, Ябълки

Добави към моето меню

Бърза торта с ябълки бутер тесто
рецептата е вариант на прословутата френска пита Татин – изглежда чудесно и ухае вкусно

500 гр битер тсто
700 гр ябълки
3 с.л. захар
100 гр сладко от кайсии

Измийте ябълките и ги нарежете на тънки кръгчета.

Разгънете бутер тестото. Изрежете кръг с димаетър на тавата – 23 см и го сложете в тава.

Парчетата ябълки подредете в концентрични кръгове върху тестото. Поръсете със захарта. Пече се се 20 – 25 мин до готовност в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Извадете тортата от фурната и намажете със сладкото. Върнете обратно във фурната за 5 минутки за да се карамелизира.

Идея: Можете да поръсите тортата и 4 с.л. нарязани орехови ядки.

Източник: Family Circle Magazine

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории