Последни Рецепти
Последни Статии

Kарета по арбанашки

Добавено в Други

Добави към моето меню

Kарета по арбанашки
Рецепта стара градска кухня от Търново

600 гр свинско филе
стрък праз
200 гр пресни гъби
400 гр пресни картофи
1/2 лимон
олио за пържене

За маринатата:
1с.л. горчица
100 мл бяло вино
1 ч.л. сол
1кафеена л.черен пипер
1ч.ч. прясно мляко
1к.л. мед
1 скилидка чесън
копър

За панировката:
2 яйца
100 гр галета
100 гр брашно
50мл бира

Продуктите за маринатата се смесват и се разбъркват добре. В нея се накисва месото, нарязано на карета. През това време се приготвя панировката от яйцата, галетата, бирата и брашното. Всяко каре се потапя в панировъчната смес и се пържи в силно загрято олио. Празът се нарязва на шайби и се запича на тиган. Поднася се със задушени гъби и картофи.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории