Времена за готвене в тенджера под налягане
Добави към моето меню
Вид ястие, около 500 г. | Прибавяне на вода, л. | Време, мин. |
---|---|---|
Месо | ||
Говеждо | 0.75 | 40-50 |
Говежди език | 1.5 | 35-40 |
Свинско | 0.5 | 25-30 |
Овче | 0.5 | 25-30 |
Телешко | 0.5 | 15-25 |
Сърце | 1 | 20 |
Бъбреци | 0.5 | 10 |
Език | 1.5 | 20 |
Кокошка | 1.0 | 25-35 |
Заек /див/ | 0.5 | 12-15 |
Заек /домашен/ | 0.5 | 12-15 |
Зеленчуци | ||
Зелен грах | 0.25 | 2-5 |
Зелен фасул | 0.25 | 3-5 |
Фасул | 1.0 | 40-50 |
Грах | 1.0 | 45-50 |
Бакла | 0.5 | 6-8 |
Карфиол | 0.5 | 5-6 |
Зеле | 0.25 | 6-8 |
Моркови | 0.25 | 10-15 |
Кисело зеле | 0.25 | 30-35 |
Целина | 0.25 | 5-6 |
Спанак | 0.25 | 2-3 |
Гъби | 0.125 | 3-4 |
Цвекло | 0.25 | 6-8 |
Картофи /белени/ | 0.25 | 6-8 |
Картофи /небелени/ | 0.25 | 8-10 |
Супи | ||
Зрял боб (фасул) | 2.0 | 35-40 |
Леща | 2.0 | 15-20 |
Грах | 2.0 | 30-40 |
Булгур | 2.0 | 20-25 |
Грис /за една чаша/ | 1.0 | 2-3 |
Овесени ядки /за една чаша/ | 1.0 | 2-3 |
Юфка | 1.0 | 2-3 |
Ориз /за една чаша/ | 0.5 | 5-6 |
Риба | 0.25 | 6-8 |