Последни Рецепти
Последни Статии

Малки готварски тайни 3

Добавено в Uncategorized

Добави към моето меню

Малки готварски тайни 3

* За да се унищожат различни насекоми, които се завъждат в съдовете, в които държите боб, леща или червен пипер, сложете по няколко скилидки необелен чесън.

* За да не загубят хранителните си качества зеленчуците за супа, не ги варете на силен огън. В тенджерата се слагат последователно според тяхната твърдост. Магданозът се прибавя най-накрая, когато се прави застройката.

* При приготвянето на ябълков сладкиш, за да стане той ароматен и вкусен, предварително натопете нарязаните ябълки за няколко минути в бяло вино.

* Когато ще чистите или ще режете зеленчуци, трябва винаги да ползвате нож, който да е от неръждаема стомана. Съдържащият се в зеленчуците витамин С много лесно се разрушава от допир с желязо.

* За да не нагарча яденето, което приготвяте с индийско орехче, добре е да го настържете едва когато яденето е готово и свалено от огъня.

* За да полепне галетата навсякъде по месото, което ще пържите за шницели, сложете го в найлонов плик, в който има галета, и разклатете енергично плика.

* Когато ще приготвяте ядене с гъби, не ги накисвайте във вода, а бързо ги мийте на чешмата. След това ги сложете в съд с вода, в който сте капнали малко оцет. Така гъбите няма да потъмнеят.

* Когато приготвяте филтрирано кафе, то ще стане по-ароматно, ако предварително намокрите филтъра и след това сложите кафето в него.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории
  • Uncategorized