Ашуре с плодове
Добави към моето меню
Ашуре с плодове
житото е много полезно като храна. покълналото жито може да бъде първото свежо и зелено нещо, което да хапнем в началото на пролетта. Вкусно е и по време на пости, когато го приготвяме с плодове, мед и орехи.
Продукти
200 гр пшеница
1/2 ч.ч. стафиди
1 ябълка
щипка канела
настъргана кора о лимон или портокал
Приготвяне на ашуре с плодове
* Житото се почиства и се залива с вода за поне 8 часа (една нощ)
* Измива се и се залива със студена вода. Слага се да вари до готовност
* Кгато е готово се подслажда с мед на вкус, добавят се стафидите, настърганата лимонова или портокалова кора и по желание нарязан на ситно орехови ядки
* Сервира се с парченца ябълка отгоре
Следва продължение
в рецепта, в която ще ви кажем как да го поднесем по един празничен вариант с плодове