Последни Рецепти
Последни Статии

Ашуре с плодове

Добавено в Българска кухня, Десерти

Добави към моето меню

Ашуре с плодове
житото е много полезно като храна. покълналото жито може да бъде първото свежо и зелено нещо, което да хапнем в началото на пролетта. Вкусно е и по време на пости, когато го приготвяме с плодове, мед и орехи.

ashure

Продукти
200 гр пшеница
1/2 ч.ч. стафиди
1 ябълка
щипка канела
настъргана кора о лимон или портокал

Приготвяне на ашуре с плодове

* Житото се почиства и се залива с вода за поне 8 часа (една нощ)
* Измива се и се залива със студена вода. Слага се да вари до готовност
* Кгато е готово се подслажда с мед на вкус, добавят се стафидите, настърганата лимонова или портокалова кора и по желание нарязан на ситно орехови ядки
* Сервира се с парченца ябълка отгоре

Следва продължение
в рецепта, в която ще ви кажем как да го поднесем по един празничен вариант с плодове

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории