Торта Шах-мат
Добави към моето меню
Торта Шах-мат
рецепта Виолета Демирева
Продукти:
за 1 блат
3 яйца,
1ч.ч. брашно,
1/2 ч.ч.захар
За крема
1,5 л. пр.мляко,
3 пудинга ванилия,
5 жьлтька,
5с.л.брашно,
200гр. бял шоколад,
1 пакетче краве масло (125гр.)
1/2ч.захар.
Начин на приготвяне:
Продуктите за блата са само за един блат,аз направих четири,2 бели и 2 кафяви,може да се направи и само с 2 блата.Крема го сварявам и докато е още топьл прибавям шоколада,а като се охлади малко добавям маслото.
От блата се изрязват 3 грьга,аз изрязах малкия с една чаша,следващия с чинийка малко по-голяма от чашката и така се получиха 3 крьга.В средата слагам малкото бяло крьгче,след това слагам кафявия и пак бял и така се получава пьрвия блат,за втория блат редя пьрво кафявото крьгче после бялия и пак кафяв,това е втория блат той се слага вьрху пьрвия и като се нареже се получава така.