Патладжани пълнени
Добави към моето меню
Патладжани пълнени
рецепта за пълнени патладжани и запчени във фурната, поднесени с много салата – вкусно
2 средни патладжани
200 гр пилешко филе
50 гр синьо сирене
черен пипер на вкус
1 глава кромид лук
2 скилидки чесън
2 с.л. олио
* Избират се патладжани средни по размер и правилни по форма. Измиват се и се разрязват по средата надълго на половинки. Всяка половинка се издълбава с лъжица и се поставят във вода за около 30 мин с щипка сол, за да си пуснат горчивия сок;
* Издълбаните като лодки патладжани се поставят в тавичка, намазана с олио;
* Кромид лукът и скилидките чесън се режат на ситно и се задушават с 1 с.л. олио и малко вода, добавя се пилешкото филе, нарязано на ситно и църцевината на патладжаните, също нарязана на ситно;
* Продуктите се задушават така около 10 мин и се овкусяват с черен пипер и нарязаното на малки кубчета синьо сирене;
* С тази плънка се пълнят патладжаните;
* Пекат се около 30 мин, до готовност в предварително загрята фурна на 200 градуса, като в тавата се налива 200 мл вода.
Могат да се поднесат и топли и студени – еднакво са вкусни, много добре се съчетват със салата от домати.