Последни Рецепти
Последни Статии

Патладжани пълнени

Добавено в Ястия с пиле

Добави към моето меню

Патладжани пълнени
рецепта за пълнени патладжани и запчени във фурната, поднесени с много салата – вкусно

2 средни патладжани
200 гр пилешко филе
50 гр синьо сирене
черен пипер на вкус
1 глава кромид лук
2 скилидки чесън
2 с.л. олио

* Избират се патладжани средни по размер и правилни по форма. Измиват се и се разрязват по средата надълго на половинки. Всяка половинка се издълбава с лъжица и се поставят във вода за около 30 мин с щипка сол, за да си пуснат горчивия сок;
* Издълбаните като лодки патладжани се поставят в тавичка, намазана с олио;
* Кромид лукът и скилидките чесън се режат на ситно и се задушават с 1 с.л. олио и малко вода, добавя се пилешкото филе, нарязано на ситно и църцевината на патладжаните, също нарязана на ситно;
* Продуктите се задушават така около 10 мин и се овкусяват с черен пипер и нарязаното на малки кубчета синьо сирене;
* С тази плънка се пълнят патладжаните;
* Пекат се около 30 мин, до готовност в предварително загрята фурна на 200 градуса, като в тавата се налива 200 мл вода.

Могат да се поднесат и топли и студени – еднакво са вкусни, много добре се съчетват със салата от домати.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории