Пилешки хапки на фурна
Добави към моето меню
Панирани пилешки гърди на фурна
рецепта за любимите панирани пилешки хапки или пилешки гърди, но този път приготвени на фурна, което прави рецептата нисколалорична и здравословна
2 пилешки гърди, 500-550 гр
2 яйца
1 ч. ч. корнфлейкс
2 с.л. царевично брашно
2 с.л. брашно
2 с.л. олио
черен пипер на вкус
* Пилешките гърди се измиват и се нарязват на ивици, а след това на квадратчета. Овкусяват се с черен пипер;
* Корнфлейксът, царевичното брашно и брашното се смесват и счукват;
* Яйцата се разбиват и се смесват със счуканата смес. Парченцата пилешко месо се потапят в сместа и се подреждат в предварително предварително намазнена тава с олио.
* Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса, около 30 мин., като по средата на печенето се обръщат.
идея:
По този начин могат да се панират и пилешки хапки и да се изпържат в олио.
Към панировката може да се прибави
4 – 5 стръка магданоз, нарязан на ситно
или 1 с.л. сусам
Тази рецепта може да бъде приготвена и за диетата на Дюкан
Пилешки хапки на фурна по дюкански
2 пилешки гърди, 500-550 гр
2 яйца
4 с.л. смлени овесени трици
черен пипер на вкус
Приготвя се като горната рецепта, като се редят върху хартия за печене.