Последни Рецепти
Последни Статии

Пастет от патладжан и тахан

Добавено в арабска кухня, вегетарианска кухня, Гарнитури

Добави към моето меню

Пастет от патладжан и тахан
Да това е още един вариант на Баба Гануш

време за приготвяне 10 мин
(не е включено време за печене на патладжаните, около 40 мин)

пастет патладжани

Продукти
2 патладжана
5 с.л. тахан
2 с.л. кисело мляко
3-4 скилидки чесън
сок на един лимон
3-4 стръка магданоз
2 с.л. зехтин

Приготвяне
* Патладжаните трябва да се изпекат много добре. Ако нямате чушкарник ги надупчете с вилица, сложете ги в тава и печете на 200 градуса. Трябва да станат много меки и добре изпечени, толкова, че като ги обелите да може да пюрирате само с вилица
* Другият задължителен продукт е тахан, може да купите или сами да го приготвите – рецепта за домашен тахан
* Изпечените патаджани се обелват и се слагат в блендер или се смачкват с вилица
* Добавят се нарязаните на ситно скилидки чесън, лимонов сок и около 1-2 с.л. зехтин
* Пюрира се като се добавя кисело мляко до желната гъстота, да може да се маже на филийка
* Накрая се добавя и магданоз, нарязан на ситно и се разбърква
* Може да го сложите в буркан за няколко часа в хладилник за да се смесят вкусовете.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории