Последни Рецепти
Последни Статии

Капоната с патладжани

Добавено в вегетарианска кухня, Италианска кухня

Добави към моето меню

Капоната с патладжани
италианската кухня не е само паста и пица, има и вкусни зеленчукпви ястия като капоната и сладкиши като кростата, с много плодове. Капонатата се приготвя от зеленчуци и е вкусно

Време за приготвяне 40 мин
Порции 8

капоната

Продукти
2 патладжана
2 глави кромид лук (червен)
1 морков
2-3 скилидки чесън
20 г каперси (по желание)
100 г зелени маслини
500 г домати
щипка захар
1 с.л. ябълков оцет
2 с.л. зехтин
Смлян черен пипер на вкус
няколко листа босилек

Приготвяне на капоната
• Патладжаните се нарязват на кубчета и се заливат за 30 мин със студена вода за да си пуснат „черната вода“ след което се измиват със студена вода и отцеждат
• В дълбок тиган се загрява зехтина и се добавят патладжаните, разбърква се докато станат златисти (ако е необходимо добавете още малко зехтин) Като станат златисти се отцеждат от мазнината и се оставят настрани
• В зехтина добавяме нарязан на кръгчета лук, скилидките чесън, настърган на едро морков и задушаваме до златисто
• Добавят се настърганите домати, щипка захар, патладжаните и оцета
• Яденето къкри под капак около 20 мин след което се добавят каперсите и маслините
Поднася се поръсено с босилек

Подобни рецепти
Сицилианска капоната
(Caponata Siciliana )
рецепта от италианската кухня за вкусно зеленчуково ястие през лятото – поднесено със сирене е чудно съчетание на вкусове и цветове

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории