Есенна ябълкова тарта
Добави към моето меню
Есенна ябълкова тарта
Време за приготвяне 15 мин (+60мин за тестото в хладилник)
Време за печене 25-30 мин
Продукти
250 г тесто за галет или бутер тесто
30 г краве масло
50 г кафява захар
1 яйце
50 г орехи (или бадеми)
1 с.л. брашно
3-4 ябълки
1 с.л. желе (сладко) + 1 с.л. топла вода
Приготвяне
• Рецептата може да бъде приготвена с бутер тесто (250 г) или маслено тесто за галет
• Тестото се разстила върху хартия за печене като се оформя борд, 1 см от всяка страна
• Орехите (бадемите) се смилата и се смесват със захарта, яйцето и маслото и се разпределят върху тестото
• Ябълките се нарязват на резени и се подреждат върху тестото – може да се комбинират жълта и червена ябълка и да се редуват – така се получава цветно
• Желето (от кайсии или други плодове) се смесва с 1 с.л. топла вода и се намазва върху ябълките (глазират се)
• Пече се 25-30 мин на 190 градуса до готовност