Гаспачо с авокадо
Добави към моето меню
Гаспачо с авокадо
Авокадото е полезно. Когато го избирам в магазина съм внимателна. След това още повече, защото е леко безвкусно, зелено и трябва да се поднесе правилно. Подправките, която му носи е лимон. Опитът показва, че се съчетава добре с домати и скара, дори само с препечени филийки
2 броя авокадо
1/2 краставица
1 зелена чушка
1 малка глава червен лук
сок от 1/2 лимон
* Краставицата се обелва и ако е необходимо се отстранява сърцевината, чушката се почиства от семето;
* Зеленчуците се нарязват на дребни кубчета и се смилат в блендер;
* Прибавят се почистени от костилката и кожата авокадо;
* Всичко се смила до гладко пюре.
* Подправят се със лимонов сок, щипка сол, съвсем малко зехтин.
Може да се поднесе с домати и скара
това е пюре, не и “гаспачо”,оригиналниченето в нета води до разочарование на доверилите се на т.н. “рецепта”,бъдете коректни