Деликатес Бабе
Добави към моето меню
Деликатес Бабе
В българската кухня има различни рецепти, проверени от времето, които са много по-качествени и вкусни от колбасите, които се предлагат в магазина. Въпрос на организация, продукти и желание е да приготвите домашни колбаси, ние ви помагаме с рецепти.
Рецепта Валентина Кисьова
Продукти:
1 свинска глава
3-4 свински джолана
2 уши
4 крачета
сол, черен пипер
скилидки чесън нарязани дафинов лист
Начин на приготвяне:
• Продуктите се сваряват и се почистват от кокалите.
• Месото се на нарязва на по-едри парчета и се овкусява със сол, черен пипер, скилидки чесън нарязани на ситно и дафинов лист
• Продуктите се пълнят в шкембето на прасето. Зашива се отвора, набожда се с метално шишче на няколко места и се вари около 3 часа
• Вади се върху дъска, после бабето, после се затиска с друга дъска и отгоре тежест.
• Така стои 1 нощ. На сутринта се освобождава и се съхрянва в хладилника.