Бадемова торта
Добави към моето меню
Бадемова торта
рецепта споделена от Irina Andreeva Jolie
Продукти
бели пандишпанови блата – 2 бр.
бадемов ликьор – 2 с.л. + 200 мл. хладка вода
ванилов крем без варене подсладен – 1 опаковка
сметанов топинк подсладен- 1 опаковка
прясно мляко студено – 700 мл.
филирани бадеми – 100 г
ситно натрошени бадемови ядки – 150 г
Рецепта за Бадемова торта
• Разбийте сместа за крема с 500 мл. прясно мляко,с помощта на миксер в продължение на 5 мин., на високи обороти.Прибавете в готовия крем половината бадемови ядки и разбъркайте.
• Разтвореде ликьора с хладката вода.
• Поставете един пандишпанов блат в поднос и го полейте с половината сироп.
• Покрийте с целия крем равномерно. Покрийте с втория блат и го полейте с останалия сироп.
• Разбийте сместа за топинга с 200 мл. прясно мляко на високи обороти за 5 мин.
• Покрийте тортата отгоре и отстрани внимателно.
• Оставете малко от топинга за украса.Декорирайте с филираните бадеми и бадемовите ядки.