Пилешки бутчета на фурна
Добави към моето меню
Пилешки бутчета на фурна
рецепта за пилешки бутчета, изпечени във фурната, шпековани с чесън и лимон и за гарнитура цветове и вкусове от зеленчуците на есента – картофки, морков, броколи и карфиол – много вкусно и лесно за приготвяне
4 пилешки бутчета
2 скилидки чесън
1 лимон
смлян черен пипер на вкус
за гарнитурата:
3-4 картофа
1-2 моркова
200 гр броколи
200 гр карфиол
* Бутчетата се измиват и се правят нарези с остър нож. Под кожата се слагат скилидките чесън, нарязани на ситно и парченца лимонова кора. Овкусяват се със смлян черен пипер и се слагат в тава за печене. Долива се 250 мл вода;
* Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса. След 30 мин се обръщат и се добавят нарязаните на кубчета картофи и на пръчици морков;
* След 15 мин пилешките бутчета се обръщат и се добавят накъсаните на розички карфиол и броколи;
* Ястието се пече до готовност, до образуване на златиста коричка на пилешките бутчета;
* Поднася се като в чинията се слага бутче, сипва се от изпечените зеленчуци.
много добро! Пробвано от един неопитен готвач
Благодаря
the be ami podpravki mai ste zabravili the slojite 😀
the be ami podpravki mai ste zabravili the slojite 😀
the be ami podpravki mai ste zabravili the slojite 😀
the be ami podpravki mai ste zabravili the slojite 😀
the be ami podpravki mai ste zabravili the slojite 😀
the be ami podpravki mai ste zabravili the slojite 😀
the be ami podpravki mai ste zabravili the slojite 😀
the be ami podpravki mai ste zabravili the slojite 😀
the be ami podpravki mai ste zabravili the slojite 😀
the be ami podpravki mai ste zabravili the slojite 😀