Храната на елфите
Добави към моето меню
Храната на елфите
рецепта вариант на така любимото корни – така хранително, здравословно, вкусно и идеално за постите – запечени на сух тиган овесени ядки, бадеми, орехи и много сушени плодове – стафиди, банани чипс, манго, папая, ананас и нещото, което ги свързва в едно пчелен мед
2 ч.ч. овесени ядки
50 гр пчелен мед
общо 2 ч.ч. сушени плодове – стафиди, папая, манго, ананас, бананов чипс
1/2 ч.ч. орехи
1/2 ч.ч. бадеми
* Овесените ядки се запичат на сух тиган, като се разбърква постоянно, за да се запекат равномерно, разделни на 2-3 порции;
* Сушените плодове, без стафидите, се нарязват на ситно;
* Бадемите и орехите също се нарязват на парченца;
* В голяма купа се смесват продуктите и се разбъркват;
* Пчелният мед се разтапя на водна баня и се изсипва върху сместа от овесени ядки, които са оше топли и сушени плодове. Омесва се с лъжица и се прехвърля върху фолио;
* Фолиото се прегъва на две и с точилката се раточва сместа. В тази рецепта блока беше разточно дебл, около 1 пръст;
* С остър нож се нарязва на формички и всяко се загъва в тънко фолио.
Комбинацията от сушени плодове, ядки и овесени ядки е винаги сполучлива, но конкретно този вариант се оказа много добър. Този път корнито беше приготвено от полвинката, затова и има разлика в изпълнението. Аз винаги го разточвам тънко. А този път бяха като бонбони.
Името – храната на елфите – идва от походите в планината, винаги вземаме домашно приготвено корни с нас и зарежда с енергия.