Последни Рецепти
Последни Статии

Дробчета с пикантен сос

Добавено в Българска кухня, Ястия с пиле

Добави към моето меню

Дробчета в пикантен сладко-кисел сос
рецепта с пилешки дробчета приготвени с лук, домати и печени чушки

500 гр пилешки дробчета
1 ч.ч. брашно
1 ч.л. чубрица
млян черен пипер на вкус

за соса:
4 с.л. доматено пюре или 1/2 кг домати
2-3 скилидки чесън
2 печени чушки
1 глава кромид лук
2 с.л. олио
1 с.л. ябълков оцет
щипка захар
щипка кимион
1-2 с.л. брашно
магданоз за поръсване

* Дробчетата се почистват и се измиват обилно в студена вода;
* В дълбок тиган (уок) се загрява олито и се добавят нарязания на шайби лук и скилидки чесън, разбърква се и задушават до златисто;
* Добавят се нарязаните на ситно домати или разтвореното в 250 мл вода доматено пюре, както и нарязаните на ситно печени чушки, и се оставя да заври соса;
* Дробчетата се овалват в панировка от брашното, смесено с чубрица и черен пипер и се добавят в соса;
* Ястието се овкусява с щипка захар, ябълков оцет и кимион. Ври на тих огън, под капак, около 30 мин, до готовност на дробчетата. В зависмост от желаната гъстота на соса може да добавим 1-2 с.л брашно;
* Ястието се поднася поръсено с нарязан на ситно магданоз и чаша червено вино.

Рецептитет приготвени със субпродукти – пилешки дробчета, сърца са вкусни. Не случайно се поднасят и по заведенията. Приготвят се и бързо, сравнително евтини са, но не са ястие за всеки ден. Затова ги приготвям рядко.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории