Последни Рецепти
Последни Статии

Картофена супа

Добавено в Българска кухня, Супи без месо

Добави към моето меню

Картофена супа
рецепта за богата картофена супа, идеална за студените дни. Различна, защото е запечена

200 гр бекон
500 гр картофи
2-3 скилидки чесън
1 глава кромид лук
1 морков
ябълков оцет на вкус
8 ч.ч. (2 литра) пилешки бульон или вода
100 гр кашкавал
50 мл готварска сметана
щипка чубрица
3-4 стръка магданоз
2 стръка зелен лук
1 с.л. олио

1 франзела

* Бекона се нарязва на малки кубчета. В голям тиган (уок) се загрява олиото и се добавя бекона. Разбърква се до готовност, около 8-10 мин и се отцежда от мазнинатата. Слага се настрани, на топло, в купа;
* В тигана се добавят нарязаните на ситно лук и скилидки чесън. Когато станат златисти се добавя нарзяните на ситно картофи и морков. Разбърква се така около 5 мин и се налива горещ пилешки бульон или вода. Ако налеетевода можете да добавите и бульон на кубче за по-богат вкус;
* Супата се овкусява с черен пипер, чубрица;
* Супата ври така около 20 мин, след което се разпределя в огнеопорни купи (гювечета). Разпределя се бекона, нарязаната на филийки франзела и настърган кашкавал;
* Купичките със супа се слагат в студена фурна, на горно положение на скарата и се пекат на 200 градуса до запичане на кашкавала;
* Сервира се с лъжица сметана, посипани с нарязан на ситно магданоз и стръкове зелен лук.


Ден понеделник не е най-трудният ден от работната седмица, защото уикенда още ни е заредил с енергия и можем да си помогнем с някои заготовки за вечерята на семейството.
Ако някой ден реша да издавам книга с готварски рецепти поне половината книга ще е с рецепти за работещата жена. Как от вечерта или сутринта да сготвим яденето и когато се приберем да можем да приготвим за минути вкусна вечеря. Защото няма нещо по-изнерващо вечер от гладни деца и съпруг. Ако обичаме нашето семейство ще намерим решение как да приготвяме вкусна храна, без да им позвалояват да омитат хладилника или да се натъпчат.
Успешна седмица.
А в тази супа точката на прекъсване е преди да сипим супата в гювечетата, от там са 15 мин за запичането – резултат вкусно, апетитно топло и на време.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории