Родопска картофена салата
Добави към моето меню
Родопска картофена салата
рецепта за картофена салата, така както биха ви я поднесли в Родопите
4 сварени яйца
500 гр картофи
100 гр сирене
4 с.л. майонеза
50 гр царевица (замразена)
смлян черен пипер на вкус
3-4 стръка магданоз
Необходима естъклена купа за салата или йенска тавичка
* Картофите се сваряват. Обелват се. Половината картофи се настъргват на едро ренде в йенска купа;
* Настърганите картофи се намазват с половината от майонезата и се разпределя царевицата. Ако е замразена се бланшира, ако е от консерва се отцежда и се ради. Поръсва се с част от настърганото сирене и две от сварените яйца;
* Останалите картофи се настъргват и се намазват с майонезата. Посипва се с настъргано сирене, нарзяни сварени две яйца и ситно нарязан магданоз;
* Салатата се оставя да престои 1 час на хладно и се сервира.