Последни Рецепти
Последни Статии

Бакла

Добавено в Uncategorized

Добави към моето меню

Бакла
наречена още “черен боб”

бакла
бакла в градината, готова е в началото на юни и могат да се приготви супа или яхния с нея. добавката на джанки придава лекокисел вкус

* Баклата е ранен пролетен зеленчук.
* Семената на баклата са по-богати на белтъчини от семената на фасула, граха и леща.
* Поради дебелата им обвивка те не са предпочитана храна.
* Брашното от бакла служи като добавка към пшениченото брашно в хлебопроизводството, сладкарството и др.
* От зелените бобове и семена се приготвят различни рецепти.
* Бакла се използва в арабската кухня. В малките арабски магазинчета може да си закупите сушена бакла.

Рецепти с бакла:
Бакла с джанки
* 1 кг бакла
* 2 глави кромид лук
* 1 шепа зелени джанки
* 6 скилидки чесън
* няколко стръка копър
* 2 с.л. олио
* 1 с.л. брашно
* 1 чаена лъжичка червен пипер
* сол и черен пипер
Приготвяне:
Почиствам баклата, нарязвам я и я задушавам в малко вода. След като омекне, сипвам мазнината и ситно нарязания лук. Поръсвам с брашното, червения пипер и ситно нарязаните скилидки чесън. Заливам с топла вода и добавям джанките. Варя, докато ястието остане на мазнина. След дръпване от диска посипвам ситно нарязания копър и смлян черен пипер.
Поднасям ястието с кисело мляко.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории
  • Uncategorized