Баклава с локум
Добави към моето меню
Баклава с локум
Рецепта споделена от Данчето Кехайова
Продукти:
1 пакет готови кори
200 мл разтопено краве масло
1 и 1/2 кутия локум
Продукти за плънката:
2 яйца
1 ч.ч. захар
1ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода
1 ч.ч. смлени орехови ядки
1.ч.ч брашно
продукти за сиропа
3 ч.ч. захар
3 ч.ч. вода
2 ванилии
Начин на приготвяне
• Най -напред се приготвя сиропа и се оставя да изстива
• Разбиваме яйцата със захарта до побеляване. Прибавяме киселото мляко в което сме загасили содата.
• След това се добавя и брашното. В него може да се добави пакетче бакпулвер и пакетче ванилова захар по желание, но тогава се намалява количеството на содата на половина
• Изваждаме корите от пакета поставяме ги на плота. Вземаме една кора, режем я на половина и я намазваме с разтопено масло. Прегъване я и слагаме половин локум и по дължината на кората слагаме 1 л. от плънката. Навиваме на руло и слагаме в тавата.
• Така докато свършат всичките кори, намазваме с разтопеното масло и поръсваме със сусам по желание.
• Печем на умерена фурна до готовност.
• Топлата баклава поливаме със студения сироп. Оставяме да престой поне 2-3 часа и е готова за консумация
Да ви е сладко!