Последни Рецепти
Последни Статии

Балкан ракия фест

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

От 23 до 26 октомври София се превръща в столицата на високоалкохолните напитки и най-вече на ракията.
Балкан ракия фест” се провежда за втори пореден път в зала 6 на НДК, цената за входа е 7 лв. Със сигурност за ценители на сгряващата през зимата напитка, това изложение ще се превърне в истинско удоволствие.
Balkan Rakia Fest

rakia fest

Посетителите на изложението имат възможността да опитат много нови марки и вариации на познати продукти, както и да присъстват на пет премиери за страната.
Освен лимитирани и отлежали ракии от различни балкански страни, можете да вкусите и любимото бренди на Чърчил, узо, което отлежава в съд намазан с мед, както и орехов ликьор.
Интерес представляват турските анасонови ракии, които отлежават поне три години. Гърция се представя с медено узо, при което за втората дестилация казаните се мажат от вътрешната страна с пчелен мед.
Пчелният продукт акомпанира и на още един продукт – ябълкова ракия от Сърбия, която след дестилирането се смесва с био-мед. Производителят твърди, че на сутринта от нея никак не боли глава.
Може да опитате единствения по рода си ликьор от листа на кока. Листата се добиват в Боливия и се транспортират под военна охрана до Амстердам, където се произвежда алкохола и се добавят общо 36 билки и подправки, за да се получи тонизиращия ликьор.
Както е известно, годините на отлежаване в различни видове бъчви, са важни за алкохолните питиета, но български производител дава друг поглед към календара, като предлага седем вида плодови ракии – по една за всеки ден от седмицата. Препоръката за уикенда е дюлева и мирабелова (прави се от вид френски жълти сливи)
Съседна Сърбия се слави с региона в Европа, където се добиват най-много диви червени и тъмни плодове и съвсем естествено нейните представители на феста се хвалят с къпинова и малинова ракия. Те са бистри, за разлика от боровинковата, при която в дестилата се киснат сини боровинки.
Зелени орехчета са в основата на традиционна италианска семейна рецепта за ликьор, в който вино и винен дестилат извличат всичките аромати на пресните малки орехчета. Наздраве и нека високите градуси са в настроението!

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории